Şenyaşar ailesine dönük saldırı davasında tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.
AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine dönük saldırısı üzerinden başlayan yargılama süreci devam ediyor.
Saldırı sonrası Şenyaşar ailesinde yönelik iş yeri ve hastanede yaşanan saldırılar için iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Daha sonra dosyalar birleştirildi.
Her iki taraftan 4’ü tutuklu toplam 30 kişi hakkında açılan davanın 8’inci duruşması, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı.
Katliamda eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Şenyaşar ailesinin avukatları duruşmada hazır bulundu.
Kimlik tespiti sonrası başlayan duruşmada savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini ve tevsi tahkikat (Kovuşturmanın genişletilmesi) talep etti.
Mütalaaya karşı söz alan Şenyaşar ailesi avukatları, tahliye talebinin yerinde olduğuna işaret ederek, Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti. Diğer sanık avukatları da aynı talepte bulundu.
Duruşmaya, karar için ara verildi.
Ferit Şenyaşar: Nihai adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek
Tahliye kararıyla buruk bir sevinç yaşadıklarını söyleyen Ferit Şenyaşar, “Nihai adalet sağlanana kadar hukuki mücadele vereceğiz. Kardeşimin tahliye kararı biraz da olsa annemin acısını hafiflettirdi” dedi.
6 yılı aşkın bir süredir annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet mücadelesi veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, tahliye kararına dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. Şenyaşar, saldırıda babası ve iki kardeşini kaybettiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Buruk bir sevinç oldu. Geç gelen adalet, adalet değildir. Hala adalet sağlanmış değil. Hukuksuz bir şekilde 6 yıl 4 aydır tutsak olan kardeşim tahliye oldu. Bu biraz da olsa annemin acısını hafiflettirdi. Annem sağlık sorunları nedeniyle Adalet Nöbeti’ne ara vermişti. Bu gelişme üzerine Adalet Nöbeti’ni sonlandırdık. Nöbet bitse de hukuki mücadelemiz devam edecek. Nihai adalet sağlanana kadar hukuki mücadele vereceğiz. Kardeşimin durumunda olan, hukuksuz yere tutsak edilen binlerce siyasi tutsak var. Kardeşim ile aynı durumdalar ve hala cezaevindeler. Onlar için de mücadele edeceğiz. Onların da sesi olacağız. Mücadelemiz kararlılık ile devam edecek.”