Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 8 yıldır atıl durumda olan ses kayıt stüdyosunu yenileyerek görme engelli bireylerin kullanımına sunulacak Sesli Kütüphane Projesi’ni yeniden başlattı.
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü, görme engelli bireylerin yazılı materyallere erişimini sağlamak amacıyla 8 yıl aradan sonra Sesli Kütüphane Projesi’ni yeniden başlattı. Sesli Kütüphane, görme engelli bireylerin yazılı materyallere erişimini sağlayacak.
“Erişilebilir Ortak Yaşam” sloganıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda kurulan ses stüdyosunda çalışmalar gönüllülerden oluşan bir ağ aracılığıyla yürütülecek. Proje kapsamında görme engelli vatandaşların kullanımına yönelik ders kitabı, hikâye, şiir, roman gibi okuma materyalleri sunulacak. Kaydedilen eserler arşivlenecektir.
Arşivlenen sesler, Büyükşehir Belediyesi web sitesinde (www.diyarbakir.bel.tr) ve Amida Halk Kütüphanesi’nde vatandaşların hizmetine sunulacak.
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı İsmail Değirmenci, yaptığı açıklamada, kentteki tüm çeşitliliğe dikkat çekerek, bir arada ve dayanışma içinde yaşama hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Degirmencî, “Sesli Kütüphane’yi hayata geçirdiğimizde erişilebilirlik ve sürdürülebilirliğe öncelik verdik. Sesli Kütüphane’yi 8 yıl sonra ‘Erişilebilir Paylaşımlı Yaşam’ sloganıyla yeniden hayata geçirdik. Bu anlamda, akademik düzeyden dünya klasiklerine kadar geniş bir yelpazedeki bağlamlarda okumalar için haftanın her günü tüm istekli okuyucularımızı Sumerpark Paylaşımlı Yaşam Alanı’na bekliyoruz.” dedi.