İsveç merkezli Recapto Prodüksiyon Kuruluşu ve Gazeteci Arif Aslan’ın 3 yıllık ortak çalışması sonucunda, çekilen kısa belgesellerin gösterimi İsveç’in Malmö Şehir Kütüphanesinde yapıldı. Belgesel gösterimi öncesinde Türkiye ve Kürdistan bölgesinde gazeteci ve aktivistlerin çalışma koşullarına ilişkin bir panel düzenlendi.
Mimar ve Film Yapımcısı Johanna Bratel’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Arif Aslan, Hêlan Çiya ve Hiram Li konuşmacı olarak katıldı. Aslan, Osmanlıdan günümüze Kürt Gazetecilerin sansür ve baskıya karşı serüvenini dile getirirken gazeteci Yazar Hêlan Çiya Kürdistan bölgesinde gazetecilik ve kadın aktivistliğin zorlukların anlattı. Hiram Li ise deneyim paylaşımının ve ortak projelerin yürütülmesinin önemine değindi.
Panelin ardından Gazeteci Aslan tarafından çekilen, Dengbêj İsmail Seyranoglu’nun hayat hikayesini konu alan belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel, Seyranoğlu’un asker baskını nedeniyle sakladığı ve neredeyse 35 yıldır aradığı annesinin dengbêjlik kasetini arama serüvenini anlatıyor. Seyranoğlu Belgeselinin ardından Recapto ve Aslan’ın ortak yapımı olan 30 yıllık tutsak ressam Abdullah Babat’ın özgürlük özlemiyle çizdiği resimlerin hikayesi anlatıldı. Belgesel de Babat’ın, cezaevinde her hafta TRT ekranına çıkan ressam Bob Ross’tan nasıl ve hangi koşullardan resim çizmeyi öğrendiğini konu alıyor.